בדיקת CT בילדים
בדיקת CT היא אמצעי אבחון רפואי לא פולשני ולא כואב. היא מסייעת לרופאים לאבחן מגוון רחב של מחלות ולטפל בהן. בבדיקה משתמשים בקרני רנטגן ובמחשב כדי ליצור תמונות בצורת "פרוסות" של הגוף. הבדיקה נותנת תמונות מפורטות של כל רקמות הגוף, והיא יותר מדויקת מצילום רנטגן רגיל.
איך נראה המכשיר?
CT הוא מכשיר גדול עם חור באמצע שנראה כמו בייגל גדול. בתוך הבייגל יש מיטה שנעה הלוך ושוב. מקורות קרני הרנטגן ("שפופרת") וגלאים נמצאים על טבעת הנקראת "gantry" שמסתובבת סביב הנבדק.
בדרך כלל מתקבלות תמונות במישור אחד על פי תכנון הבדיקה. לאחר הבדיקה עצמה ניתן לבצע עיבודים מתקדמים על מחשב ולקבל את האזור הנבדק במישורים נוספים.
איך מתבצעת הבדיקה?
שוכבים על המיטה בתוך מכשיר ה-CT, והמיטה תנוע הלוך ושוב לתוך המכשיר. הבדיקה נמשכת כמה שניות.
במקרים מסוימים ניתן חומר ניגוד (צבע מיוחד שעוזר לשפר את התמונות ולהדגיש אזורים מסוימים בגוף). במקרים שבהם ניתן חומר הניגוד דרך הווריד מרגישים דקירה קטנה בזמן החדרת המחט לווריד. בזמן ההזרקה יש לעיתים גם תחושת חום בגוף או טעם מתכתי בפה. תופעות אלה חולפות מהר ואינן מסוכנות.
תינוקות וילדים קטנים בדרך כלל אינם מסוגלים לשתף פעולה ולשכב ללא תזוזה, ולכן עד גיל שש בערך יש צורך בסדציה (טשטוש, הרגעה). הנחיות לקראת בדיקת CT בהרדמה.
במהלך הבדיקה אנו מקפידים לצמצם ככל האפשר את מינון הקרינה שבה נעשה שימוש, בהתאם להנחיית ארגון הרדיולוגים האמריקאי לילדים.
איפה נעשית הבדיקה?
כל בדיקות ה-CT מתבצעות באגף הדימות במגדל האשפוז הראשי.